Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος. Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος
Ηπείρου 6, 4ος όροφος, Μουσείο, Αθήνα ΤΚ 104 33 Τηλ.: 210 8846061 Fax: 210 8232244 e-mail: info@zygogiannis.gr
en gr

Νέα

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι Έλληνες ομογενείς με φορολογικά πιστοποιητικά

10/06/2013

Στη διευθέτηση προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι Έλληνες ομογενείς με φορολογικά πιστοποιητικά προχώρησε η Κυβέρνηση μέσω νομοτεχνικών βελτιώσεων που περιλήφθηκαν στο Ν. 4141/2013.

Απαντώντας σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής κ. Δημητρίου Κουκούτση σχετικά με τη φορολόγηση Ελλήνων της αλλοδαπής ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης ανακοίνωσε πως η ελληνική πολιτεία έδωσε λύση στο πρόβλημα του φορολογικού πιστοποιητικού των ομογενών.

Όπως τόνισε όσοι έχουν ή αποκτήσουν πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα θα μπορούν τώρα να δηλώσουν κάτοικοι εξωτερικού και να υποβάλουν μαζί με τη φορολογική τους δήλωση, είτε μία βεβαίωση ότι είναι φορολογικοί κάτοικοι άλλου κράτους, είτε εκκαθαριστικό ή αντίγραφο της εκεί δήλωσης τους.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι Έλληνες ομογενείς υπέστησαν ταλαιπωρία με το θέμα του φορολογικού πιστοποιητικού. Εκτιμούμε ότι αυτό πλέον το πρόβλημα έχει ξεπερασθεί. Είναι κάτι που αντιμετωπίσθηκε και ήδη έχουμε δεχθεί τις ευχαριστίες των ομογενών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαυραγάνης αποσαφήνισε ότι, όσοι ομογενείς στην ελληνική φορολογική τους δήλωση επιλέξουν να προσκομίσουν τη βεβαίωση, αυτή θα πρέπει να έχει χορηγηθεί είτε από την φορολογική αρχή του άλλου κράτους, είτε από οποιαδήποτε δημόσια ή δημοτική ή άλλη αναγνωρισμένη αρχή.

12/4/2013
Πηγή: www.in.gr

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: HTTP_REFERER

Filename: news/view.php

Line Number: 39

">« επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα